• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свинина в Україні подорожчала на 25%: коли ціни можуть повернутися на довоєнний рівень
    Опубликовано: 2022-06-29 11:07:45

    Свинина в Україні за останні чотири місяці подорожчала на 25%. Проте вже цієї осені ціна може повернутися на довоєнний рівень.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника свинарського напрямку агрохолдингу KSG Agro Василя Старобора.

    За його словами, можна говорити про три етапи в цінових змінах під час війни. Спочатку ціна була на довоєнному рівні, а зростання попиту було незначним. Потім спостерігався спад цін, пов'язаний з виходом з ринку Слобожанського агрокомбінату, "АПК-Інвест" та інших гравців. На ринку з'явилося багато свиноматок і збільшена пропозиція просіла ціну.

    "Але згодом ціни зросли. Свою роль зіграв вихід південно-східних виробників, відсутність імпорту і зростання цін на паливо. Логістика істотно не вплинула на зростання цін, оскільки стала проблемою тільки для невеликих і середніх переробників, які взагалі не мали можливості придбати паливо", - сказав він.

    Очікування падіння ціни
    Старобор вважає, що вже восени цього року ціни на свинину можуть повернутися на довоєнний рівень. Це пов'язано з тим, що аграрії в результаті війни відчувають великі проблеми зі збутом зернових.

    "Багато хто з виробників у сфері рослинництва, починаючи від фермерів з обсягом врожаю у 2-3 т, і, закінчуючи великими агрокомпаніями, в цих умовах можуть вдатися до стратегії «прокачування зерна через м‘ясо». Це означає, що в діапазоні 2-4 місяців вони спрямують врожаї на виробництво комбікормів і, відповідно, відгодівлю тих же свиней. Збільшення пропозиції свинарської продукції дозволить повернути ціни на свинину на попередні, довоєнні відмітки", - прогнозує експерт.

    Як повідомляло РБК-Україна, якщо Україні не вдасться розблокувати експорт зерна, потужностей для зберігання нового врожаю може не вистачити. Частина продукції може бути втрачена.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.