• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зареєстровано перший вітчизняний сорт кіноа
    Опубликовано: 2022-06-28 16:09:06

    Група науковців на чолі з завідувачем кафедри рослинництва СНАУ Володимиром Троценко зареєстрували перший вітчизняний сорт кіноа. Про це повідомив проректор з наукової роботи Сумського національного аграрного університету Юрій Данько на свої сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

    Зареєстровано нехарактерну для України рослину, адаптований до наших кліматичних умов сорт Квартет.

    «У цієї культури є ще одна назва — золото інків. Вони вважали, що кіноа допомагає воїнам стати витривалішими, — пише Юрій Данько. — Сьогодні кіноа найчастіше вживають люди з непереносимістю глютену, вегетаріанці, спортсмени та ті, хто намагається схуднути. Також дієтологи радять вживати кашу кіноа людям з цукровим діабетом, хворобами серцево-судинної системи або ожирінням».

     Проректор сподівається, що найближчим часом ця культура селекції СНАУ займе чільне місце у сівозміні на полях місцевих аграріїв, а каша з кіноа — в раціонах наших захисників.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.