• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У напрямку західних прикордонних переходів черги з вантажних вагонів перевищили 42 тис. одиниць
    Опубликовано: 2022-06-29 12:21:10

    У напрямку західних прикордонних переходів черги з вантажних вагонів перевищили 42 тис. одиниць

    Черги з вантажних вагонів у напрямку західних прикордонних переходів перевищили 42 тис. одиниць, про це йшлося під час онлайн-конференції із представниками аграрного ринку 16 червня.

    За 15 днів червня загальне накопичення зросло на 5 тис. одиниць рухомого складу.

    Найбільше вагонів прямують до прикордонного переходу Ізов-Грубешув (Польща) – 12,9 тис. одиниць. Ще 7,5 тис. вагонів очікують передачі через стик Чоп – Чієрна над Тісоу. Майже на 2 тис. менше, 5,6 тис. одиниць, необхідно передати до Румунії через перехід Вадул-Сірет – Дорнешти.

    Водночас через цей стик прямує найбільша кількість вагонів із зерновими вантажами – 3,8 тис. т. За теперішнього обсягу щоденної передачі черга тут сягає 77 діб. Тож “Укрзалізниця” у червні ввела п’ять конвенцій щодо цього стику. Зокрема, з 9 та 10 червня обмежено перевезення у напрямку прикордонного переходу Вадул-Сірет, а з 15 червня – до обох україно-румунських стиків.

    Майже 50 діб доведеться стояти в очікуванні зерновозам, що дістаються переходу Могилів-Подільський – Велчинець (Молдова). Наразі туди прямують 1,3 тис. вагонів.

    Окрім того, складна ситуація зберігається і на іншому переході з Румунією – Дяково-Халмеу. У місячній черзі перебувають майже 1,4 тис. вагонів.

    Серед причин ускладнень на переходах з Румунією та Молдовою заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерій Ткачов назвав нестачу візків 1435 мм та дефіцит пального для локомотивів у Молдові.

    Фактична середньодобова передача вантажів через залізничні стики у червні порівняно з травнем зменшилася на 94 вагони. Проте середньодобова здача вагонів із зерновими вантажами зросла на 20 одиниць і сягає 379 вагонів на добу.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.