• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Макрон заявив про розробку маршруту вивезення зерна з України через Румунію
    Опубликовано: 2022-06-20 15:06:50

    Франція спільно зі своїми європейськими колегами опрацьовує маршрут вивезення зерна з України через Румунію. Мова йде про 22 млн тонн зернових, які заблоковані в українських портах Росією.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Франції Емануеля Макрона в ефірі TF1.

    "Ми працюємо зараз над новим маршрутом, який проходитиме через Румунію, адже Одеса знаходиться за кілька кілометрів (від кордону - ред.). Разом із Румунією ми створюємо зв'язувальну точку для експорту зернових", - розповів Макрон.

    За його словами, у цьому випадку зерно можна було б провезти Дунаєм або залізницею. Раніше в Єлисейському палаці заявили про готовність Франції брати участь в операції розблокування порту Одеси.

    Зазначимо, в Британії висловили сподівання, що найближчими днями вдасться досягти прогресу в питанні деблокування експорту українського зерна.

    Додамо, як заявив президент Володимир Зеленський, Україна планує вдвічі збільшити транзит зерна та іншого продовольства і розглядає для цього Дунайський напрямок.

    МАРІЯ КУЧЕРЯВЕЦЬ

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.