• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Фінляндії у теплицях овочі будуть запилювати роботи
    Опубликовано: 2022-06-17 11:04:04

    Agrifutura Oy, фінський виробник томатів, підписав угоду з ізраїльською компанією Arugga AI Farming про початок роботи роботів-запилювачів у своїх теплицях. Це особливо актуально взимку, коли довгими темними днями бджоли погано виконують свою роботу.

    Про це повідомляє Еast-fruit.

    Зазначається, що здорові та добрі помідори ростуть в результаті якісного запилення.

    У Фінляндії через довгі темні дні взимку бджолам дуже важко запилювати рослини. Значить, є необхідність додаткового ручного запилення, що є дуже дорогим процесом і менш ефективним у порівнянні з природним запиленням влітку.

    "Як і інших виробників, мене також турбує те, що бджоли розповсюджують віруси, і коли я ознайомився з рішенням від компанії Arugga, я зрозумів, що воно принесе значне збільшення виробництва взимку, коли ціни найвищі, що забезпечить надзвичайно швидку окупність інвестицій", – сказав Себастьян. Антіла, засновник та генеральний директор Agrifutura.

    Agrifutura Oy вирощує 4,6 га помідорів, переважно черрі.

    Світлана Манько
     
    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.