• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цьогоріч на Буковині засіяли понад 310 тисяч гектарів
    Опубликовано: 2022-06-20 10:36:49

    Цьогоріч на Буковині засіяли понад 310 тисяч гектарів

    Цьогоріч на Буковині засіяли понад 310 тисяч гектарів — це на дві тисячі гектарів більше, ніж торік. Найбільше посіяли кукурудзи, пшениці, сої, картоплі та овочів. Брак пального був як в агрохолдингах, так і у фермерів. Він зберігається і зараз, але на догляд не впливає.

    Про це у коментарі Суспільному сказав начальник управління агропромислового розвитку ОВА Богдан Бойчук.

    За його словами, цьогоріч посівна відбулась пізніше, але виконана у повному обсязі.

    “Строки посіву, достатня кількість вологи та тепла — ці фактори більше впливають на урожайність культур, ніж паливо”, — пояснює Бойчук.

    Наразі військова адміністрація підготувала проєкт наказу щодо можливості використання агродронів в галузі сільського господарства. Це допоможе зменшити затрати та збільшити ефективність обробітку.

    В аграріїв області, як і в інших українських аграріїв, також були проблеми логістики, отримання міндобрива, засобів захисту рослин та запчастин.

    “Щорічно Україна виробляє 70 мільйонів тонн зернових, які можуть бути експортовані. Через війну значну частину зерна не експортували. Наразі шукають можливості”, — пояснює Бойчук.

    Однак зернові та технічні можуть зберігатись впродовж декількох років, проблеми зі зберіганнями немає. В області є понад 115 зернових складів, потужністю понад 450 тисяч тонн.

    Цьогоріч очікують врожай в межах 580-600 тисяч тонн, однак великі холдинги вивозять свою продукцію в інші області.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.