• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна зможе наростити експорт в ЄС за рахунок с/г продукції з доданою вартістю – Тарас Висоцький
    Опубликовано: 2022-06-20 08:34:26

    Україна зможе наростити експорт в ЄС за рахунок с/г продукції з доданою вартістю – Тарас Висоцький

    У травні Україна експортувала майже у 5 разів більші обсяги с/г продукції, ніж у березні – 1,7 млн т. Чи використано на повну теперішній експортний потенціал; як вплине на експорт призупинення на рік усіх імпортних мит на українські товари, які ввозяться до Євросоюзу; а також яка ситуація з фінансовою підтримкою аграріїв – про це в ефірі національного марафону UAразом розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

    Так, за офіційною статистикою, у березні було експортовано близько 350 тис. т, у квітні – втричі більше, близько 1 млн тонн, а в травні маємо показник понад 1 млн 700 тис. т, розповів він.

    «Це ще не такі обсяги, які йшли через морські порти, але це суттєве постійне зростання. Найбільше безпосередньо експортується через Польщу, потім Румунію, решта – через інші країни Європейського Союзу», – зазначив Тарас Висоцький.

    За його словами, величезну підтримку в цьому питанні Україні надає Польща, адже саме з нею ми маємо найбільшу кількість переходів – і залізничним, і автошляхом. Тому Польща постійно збільшує кількість компетентних працівників митних органів, а режим роботи переводиться у формат 24 на 7, що дозволяє значно прогресувати.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.