• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна провела найскладнішу в історії посівну і розпочинає підготовку до жнив
    Опубликовано: 2022-06-14 13:46:17

    Україна провела найскладнішу в історії посівну і розпочинає підготовку до жнив

    Посівну кампанію, незважаючи на безпрецедентні виклики, було проведено успішно. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% минулорічних площ.

    Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

    “У рамках програми пільгових кредитів “5-7-9″ для підтримки сільськогосподарських товаровиробників банки видали 38,5 млрд грн. З них – 24 млрд грн за програмою державних портфельних гарантій”, – наголосив Шмигаль.

    Він зазначив, що тепер розпочинається підготовка до збирання врожаю та перерахував основні виклики, що стоять зараз перед аграріями.

    • Перше, необхідність вивезення врожаю. Мінінфраструктури опрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Адже через блокування Росією українських портів у нас залишається 23,5 млн. тонн зернових та олійних культур.
    • Друге, збереження нового врожаю. Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ з огляду на міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги зберігання на 10-15 млн. тонн.
    • Третє, забезпечення пального для аграріїв.

    “Під час наради дав завдання профільним міністерствам та ВДА забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збирання врожаю”, – зазначив Шмигаль.

    За його словами, уряд вжив усіх заходів, щоб успішно провести найскладнішу в історії посівну кампанію.

    “Тепер повинні не менш успішно провести жнива та збирання врожаю”, – наголосив прем’єр-міністр.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.