• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україну може очікувати дефіцит добрив у 2022/23 рр — UMF
    Опубликовано: 2022-06-12 11:14:14

    Україну може очікувати дефіцит добрив у 2022/23 рр — UMF

    Наразі найбільш вірогідним сценарієм залишається дефіцит добрив восени 2022 р. і навесні 2023 р. Але він буде менше очікуваного. Визначальною буде роль державної підтримки аграріїв. Адже скорочення дефіциту за рахунок скорочення ділової активності — найгірший з можливих сценаріїв.

    Таку думку висловив директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в блозі «‎Де взяти добрива? Може цього року внесу менше, або Як ринок добрив переживає війну» на Latifundist.com.

    За його словами, експерти розходяться в думках про перспективи дефіциту добрив в сезоні 2022-2023 рр..

    «‎З одного боку, очевидним є скорочення пропозиції, як імпортної, так і вітчизняної продукції. Негативні фактори, які впливають на це скорочення не можуть бути ефективно вирішені в середньо терміновій перспективі. З іншого боку, очевидним є також скорочення споживання добрив», — зазначив ‎директор з маркетингу UMF.

    Динаміка цін на мінеральні добрива 2021-2022

    Очільник маркетингового відділу UMF додає, що тут мова не лише про прямі втрати посівних площ, техніки і людей в результаті бойових дій. Адже падіння ефективності торгівельних операцій значно скорочує можливості аграрних підприємств отримати нормальне фінансування і сподіватися на достойний прибуток.

    «Без державної підтримки агарний сектор може опинитися за межею виживання‎», — резюмував ‎Сергій Рубан.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.