• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посол України у Туреччині розповів, як Росія провозить до країни крадене українське зерно
    Опубликовано: 2022-06-09 12:05:05

    Росія вивозить до Туреччини викрадене українське зерно за підробленими документами. Про це Укрінформу розповів посол України у Туреччині Василь Боднар.

    За даними дипломата, окупанти крадуть зерно в Україні, завозять автотранспортом до Севастополя, звідки вивозять кораблями до російських портів, після чого воно вже йде за підробленими документами, наче це російське зерно.

    За його словами, якби ці вантажі заходили до турецьких портів за документами із Севастополя чи Херсона, їх би не приймали, а оскільки їх нібито завозять із Краснодара чи Новоросійська, то для турецьких органів порушення немає.

    Боднар запевнив, що МЗС збирає доказову базу для юридичного обґрунтування такого злочину РФ та припинення руху цих судів.

    Українське посольство передало турецькій стороні список суден, які використовуються Росією та третіми сторонами для нелегального вивезення викраденого зерна, зокрема до портів Туреччини. Офіційна Анкара взяла це до уваги. Дипломат погрожував учасникам цих угод, особливо компаніям, які купують крадене, "серйозними обмеженнями" у торгівлі з Україною.

    Мария Макуха

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.