• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт зерна з України. Заступник генсека ООН поїхав до Москви шукати рішення
    Опубликовано: 2022-06-06 11:05:02

    2 червня до Москви для обговорення продовольчої кризи, яку викликала блокада чорноморських портів України російськими окупантами, приїхав заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс. Про це повідомляє Reuters.

    Гріффітс має намір обговорити з представниками країни-агресора розчищення шляхів для експорту зерна та інших продуктів харчування з чорноморських портів України.

    Як зазначається, Гріффітс зустрінеться з російськими офіційними особами через кілька днів після того, як інша високопосадовиця ООН, Ребекка Грінспан, провела в Москві "конструктивні" переговори з першим заступником прем'єр-міністра Росії Андрієм Білоусовим про прискорення експорту російського зерна та добрив.

    Reuters пише, що генсек ООН Антоніу Гутерріш намагається укласти те, що він називає "комплексною угодою", щоб відновити як український експорт продовольства, так і російський експорт продовольства та добрив, який було перервано вторгненням Росії в Україну у лютому.

    Повномасштабне вторгнення Росії в Україну спровокувало глобальну продовольчу кризу, яка викликала сильне зростання цін на зерно, олію, паливо та добрива. На Росію та Україну припадає майже третина світових постачань пшениці. Росія також є експортером добрив, а Україна – великим експортером кукурудзи та олії.

    Після вторгнення Росії в Україну постачання українського зерна з чорноморських портів зупинилися, і понад 20 мільйонів тонн зерна застрягли в силосах, у той час, як Москва заявляє, що ефект стримування західних санкцій, накладених на Росію, завдав шкоди її експорту добрив і зерна.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.