• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Сирію прибуло чергове судно РФ з черговим зерном, імовірно викраденим з України
    Опубликовано: 2022-06-06 15:49:15

    У Сирію прибуло чергове судно РФ з черговим зерном, імовірно викраденим з України

    У Сирію до порту Латакія прибуло російське вантажне судно з черговим зерном, яке, ймовірно, було вкрадено окупантами з українських ферм. За супутниковими знімками, це вже другий такий рейс за чотири тижні, пише CNN.

    Як уточнюється, зображення, надані Maxar Technologies, показують суховантажне судно Matros Pozynich в Латакії 27 травня.

    Це судно – одне з трьох, що вантажили зерно у кримському порту Севастополя з моменту вторгнення Росії до України. Востаннє його бачили у Севастополі 19 травня, а потім відстежили його проходження через протоку Босфор та на південь уздовж турецького узбережжя. За оцінками, корабель може перевозити близько 30 тисяч тонн зерна.

    Споріднене судно Матрос Позинич в останні два тижні також вантажило зерно в Севастополі.

    Раніше повідомлялося, що було помічено колони вантажівок, які перевозили зерно з ферм та елеваторів на півдні України до Криму. До цього українська влада підрахувала, що російські війська на окупованих територіях захопили понад 400 000 тонн зерна.

    Крадіжки зерна загрожують цьогорічному врожаю в Україні, яка є однією з найважливіших країн-виробників зерна у світі.

    Для Росії зерно є привабливим товаром. Ціна на пшеницю становить близько 400 доларів за тонну на світових ринках і різко зросла цього року.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.