• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на молоду картоплю б’ють всі рекорди
    Опубликовано: 2022-05-23 16:04:22

    Сезон реалізації овочів нового врожаю в Україні набирає обертів, однак війна внесла свої корективи, зокрема, на ринок молодої картоплі. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

    Традиційно основним постачальником ранніх овочів на більшу частину території України раніше виступала Херсонська область. Але на сьогоднішній день вона окупована російськими загарбниками і на місцях встановлена тимчасова окупаційна влада.

    Через російські блокпости практично неможливо поставляти будь-яку продукцію з Херсону в інші регіони України, і водночас покупці з Криму та південних регіонів країни-загарбника безперешкодно закуповують плодоовочеву продукцію в українських фермерів.

    Тут простежуються цікаві закономірності з торгівлі однією і тією ж продукцією у різних напрямках. Так, на сьогоднішній день у продаж вже масово почала надходити картопля врожаю 2022 року. Але купити його можуть не всі.

    Оптові партії картоплі нового врожаю в Херсонській області реалізовуються покупцям з Криму та росії по 10-12 грн/кг ($0,34-0,41/кг), в той же час покупці з інших регіонів України за ту саму продукцію платять уже не менше 30-50 грн/кг ($1,03-1,71/кг), що в середньому у 3,5 рази дорожче, ніж ціни на картоплю нового врожаю у Херсонській області.

    При цьому незадоволені залишилися обидві сторони. Споживачі з центральних регіонів країни на сьогоднішній день не завжди можуть собі дозволити заплатити таку високу ціну за картоплю нового врожаю, а херсонські виробники в більшості випадків змушені продавати його в середньому в 1,6 рази дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.