• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На українському ринку помітно підвищились ціни на NPK та азотні добрива — Рубан
    Опубликовано: 2022-05-22 15:09:50

    В Україні ціни на мінеральні добрива мають тенденцію до зростання в міру скорочення доступної продукції й асортиментного ряду.

    Таку думку висловив директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в ексклюзивному коментарі для Latifundist.com.

    «На українському ринку особливо помітно підвищились ціни на NPK. На азотні добрива теж важко знайти доступні цінові пропозиції. Ще 2-3 тижні тому таких пропозицій декларувалося суттєво більше», — відзначив експерт.‎

    За словами експерта, на світовому ринку триває зниження цін. Зокрема тижнева корекція сягала зниження цін на селітру і карбамід від $30 до $80 за тонну.

    «‎Ціни на більшість фосфатних і комплексних добрив також, користуючись лексикою орків, мали «від'ємне зростання». Хоча і не таке суттєве як добрива азотної групи»‎, — зазначає Сергій Рубан. 

    Експерт додає, що за найскромнішими прогнозами, до кінця року українські аграрії будуть потребувати не менше 300 тис. т NP/NPK і не меншого обсягу азотних добрив. Транспортування таких об'ємів під час війни є викликом для виробників і трейдерів.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.