• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індійський уряд прийняв неочікуване рішення щодо експорту пшениці
    Опубликовано: 2022-05-17 15:02:15

    В Індії прийняли рішення припинити експорт пшениці. Хоча кілька днів тому уряд країни заявив, що вони націлені на рекордні поставки цього року в 10 млн т. Про це повідомляє Reuters, пише agronews.ua.

    Глобальні покупці розраховували на поставки пшениці з Індії після того, як експорт з Чорноморського регіону впав, після агресії Росії в Україні наприкінці лютого. Заборона може підвищити світові ціни до нового максимуму і вдарити по бідним споживачам в Азії та Африці.

    «Ця заборона шокує. Ми очікували скорочення експорту через два-три місяці, але схоже, що цифри інфляції змінили думку уряду»», — говорить трейдер з Мумбаї.

    Ціни на пшеницю в Індії зросли до рекордно високого рівня, на деяких спотових ринках до 25 тис. рупій ($322,71) за тонну, проти встановленої урядом мінімальної ціни підтримки в 20,150 тис. рупій.

    «Заборона Індійського експорту підвищить світові ціни на пшеницю. Адже зараз на ринку немає іншого великого постачальника», — сказав інший трейдер.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.