• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні продовжують стрімко падати ціни на полуницю
    Опубликовано: 2022-05-16 10:09:45

    В Україні стрімко дешевшає полуниця. Погодні умови в основних регіонах виробництва були сприятливими для збирання ягоди, тому обсяги полуниць на ринку зростають дуже швидко, а ціна впала в середньому на 36%.

    Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

    За словами виробників, різкому зниженню цін сприяє збільшення пропозиції даної ягоди з місцевих господарств.

    Зазначається, що протягом усього тижня погодні умови в основних регіонах виробництва були сприятливими для збирання ягоди, тому обсяги полуниць на ринку зростають дуже швидко.

    Лише за останній тиждень ціна на полуницю в Україні впала в середньому на 36%. Ще напередодні минулих вихідних полуницю з плівкових теплиць фермери відмовлялися продавати дешевше 100-130 грн/кг ($3,42-4,44/кг), але вже на початку поточного тижня, коли південні регіони масово розпочали прибирання цієї ягоди з літніх теплиць, ціни одразу впали до 50-100 грн/кг ($1,71-3,42/кг).

    При цьому варто зазначити, що ключові гравці ринку прогнозують подальше здешевлення полуниць, особливо з огляду на той факт, що вже до кінця поточного тижня великі садівницькі господарства почнуть збирання ягоди з-під агроволокна. Це, у свою чергу, також чинитиме значний тиск на відпускні ціни в даному сегменті.

    Зазначимо, як розповіла Delo.ua агроном-консультант з ягідних культур Ірина Кобринець, цього сезону   дефіциту полуниці   в Україні не буде.

    А на думку президента асоціації "Ягідництво України" Ірини Кухтіної, виробники південних та південно-східних областей через окупацію та бойові дії.   не зможуть поставити ягоду   на ринок, навіть ту, яку вдасться виростити.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.