• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні дешевшають огірки
    Опубликовано: 2022-05-09 11:02:12

    Збільшення постачання імпортного огірка обвалило ціни на місцеву продукцію. На даний момент виробники змушені пропонувати огірок не дорожче за 40-60 грн/кг.

    Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

    Здешевлення огірка на українському ринку зумовлене високою конкуренцією з дешевшою імпортною продукцією.

    Так, учасники ринку сьогодні відзначають надходження чималих обсягів цієї продукції з Польщі, Сербії, Румунії та Албанії. При цьому ціни на імпортний огірок набагато нижчі, ніж на місцеву продукцію.

    Так, на даний момент виробники змушені пропонувати огірок не дорожче 40-60 грн/кг ($1,37-2,05/кг), тоді як наприкінці попереднього тижня продажі велися в межах 70-90 грн/кг ($2 ,39-3,08/кг), залежно від сорту та регіону виробництва.

    Таким чином, з початку поточного тижня ціна на огірок в українських господарствах знизилася одразу на 37%.

    Так різко знижувати відпускні ціни виробники змушені через збільшення пропозиції огірка на ринку на тлі помітного зниження попиту в даному сегменті.

    Так, за словами виробників, встановлення теплої погоди в Україні помітно прискорило дозрівання огірка у місцевих тепличних комбінатах. Крім того, тиск на ринок посилився через збільшення пропозиції імпортного огірка, що пропонується від 30 грн/кг ($1,03/кг).

    При цьому, незважаючи на таке стрімке падіння відпускних цін, на сьогоднішній день тепличний огірок в Україні все ж таки коштує в середньому в 2,5 рази дорожче, ніж на початку травня минулого року.

    Зазначимо, у 2022 році Україна може недоотримати близько 68% урожаю помідорів. У результаті, якщо місцеві фермери не зможуть закрити внутрішню потребу, то Україні доведеться нарощувати імпорт.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.