• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров перебуває з робочим візитом у Москві
    Опубликовано: 2005-09-30 10:23:00
    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров відбув з робочим візитом до Москви, де передбачаються його зустрічі з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним та Головою Уряду Росії Михайлом Фрадковим.
    Це перший візит Прем’єр-міністра України до Росії, після Помаранчевої революції. Певна пауза, яка виникла у діалозі на міжурядовому рівні дещо уповільнила узгодження ключових питань співробітництва. Перш за все, це стосується постачання і транзиту природного газу і нафти та взаємодії у високотехнологічних галузях. У даній сфері назріло чимало питань, які вимагають невідкладного вирішення, бо торкаються найбільш чутливих сторін життя в Україні. В ході візиту планується визначити основні підходи до розв’язання таких питань, закласти систему і узгодити механізм досягнення спільних рішень. Зокрема, передбачається погодити найскоріше започаткування роботи Комітету з економічного співробітництва міждержавної Комісії, відновити і активізувати ділові контакти на рівні міністерств і регіонів обох держав, розпочати роботу з реалізації домовленостей Президентів обох держав, зафіксованих у Плані дій України і Росії на 2005–2006 роки.
    Планується також узгодити з Російською стороною питання щодо доповнення програм економічного, міжрегіонального і прикордонного співробітництва новими проектами, реалізація яких дозволила б отримати додаткові робочі місця і збільшити трудову зайнятість. В ході переговорів особлива увага приділятиметься поглибленню співробітництва в галузі літакобудування, створенні космічної техніки і мирного використання космосу, розбудови міжнародних транскордонних коридорів.
    Безперечно обговорюватимуться питання щодо формування Єдиного економічного простору. Позиція України відома. Вона проголошена на минулому саміті Глав держав, який проходив у м. Казань. Україна готова підписати низку документів і необхідно узгодити це питання.
    Прем’єр-міністр України також має намір обговорити коло питань, пов’язаних із подальшим розвитком торгівлі – основи економічного співробітництва між державами. Темпи її зростання залишаються високими, але дещо уповільнилися у порівнянні з минулим роком. Виникла загроза застосування нових обмежувальних заходів. Українська сторона розраховує, що в ході переговорів можна досягти компромісу і утриматися від запровадження жорстких обмежень, віддаючи пріоритет тим заходам, які наноситимуть найменшої шкоди.
    Прес-служба Кабінету Міністрів
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.