• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Селекціонери вивели надзвичайно родючий сорт томатів
    Опубликовано: 2022-04-27 17:05:54

    Новий сорт томатів дає 19 кг плодів з одного куща. Чи можете ви здогадатися, скільки дасть одна рослина плодів томату? Так, сорт томатів Арка Ракшак (Arka Rakshak) Індійського інституту садівничих досліджень (IIHR) дає 19 кг з однієї рослини. Це рівень урожайності, зафіксований вченими IIHR на фермерському полі в умовах точного землеробства. Про це повідомляє thehindu.com, пише agronews.ua.

    Завдяки такому врожаю новий сорт Арка Ракшак (Арка означає річку Аркаваті, на берегах якої розташована ІІХР) викликав хвилю захвату.

    «Очевидно, що це найвищий урожай томатів, який коли-небудь спостерігався, а також цей сорт виявився найвищим сортом томатів у штаті згідно наукових даними», – говорить головний науковий співробітник IIHR і керівник відділу овочевих культур А.Т. Садашіва.

    За його словами, найвища врожайність з однієї рослини серед інших гібридів становить лише 15 кг. Зазначаючи, що середня врожайність помідорів у Карнатаці становила лише 35 тонн з гектара, доктор Садашіва зазначає, що врожайність Арки Ракшака досягла максимуму в 190 тонн.

    За словами доктора Садашіви, це не тільки високоврожайний сорт, але й стійкий він до трьох хвороб: вірусу скручування листя томатів, бактеріального в’янення та ранньої фітофторозу. Це допомагає знизити витрати на вирощування принаймні на 10 відсотків за рахунок економії фунгіцидів і пестицидів, зазначає він.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.