• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на овочі суттєво змінилися
    Опубликовано: 2022-04-27 14:08:57

    Ситуація на плодоовочевому ринку України цієї весни дійсно нестандартна, адже на пропозицію товарів впливає не лише сезонний фактор, а й війна, яка спричинила зупинку частини підприємств та розрив логістичних ланцюжків. Про це повідомляє seeds.org.ua, пише agronews.ua.

    Уже помітно подорожчала частина овочів борщового набору – морква і буряк. А от капуста і картопля подешевшали. У травні до дефіцитних овочів, крім буряка, може додатися цибуля.

    “Винятковим фактом на плодоовочевому ринку України в умовах війни вже другий тиждень поспіль є здешевлення картоплі. У поточному сезоні був зібраний достатньо великий врожай “другого хліба” українськими виробниками. Місцевої картоплі в українських сховищах достатньо, щоб без ускладнень завершити поточний сезон.

    Після налагодження постачання картоплі із сховищ Сумської, Чернігівської та Миколаївської областей, а також з паралельним надходженням на внутрішній ринок нових обсягів якісної картоплі із Польщі, пропозиція у даному сегменті ринку поступово почала перевищувати попит, що й призвело до встановлення негативних цінових тенденцій”, – зазначають аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

    Що ж до прогнозів на майбутнє, то в травні, найбільш імовірно не зростатимуть ціни на капусту і картоплю. Можливі проблеми з постачанням коренеплодів та цибулі. Також через окупацію частини південних регіонів країни зменшиться пропозиція ягід, зокрема, суниці садової.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.