• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінеральні добрива закуплені на 80%, – Мінагро
    Опубликовано: 2022-03-30 16:05:33

    Мінеральні добрива закуплені на 80%, – Мінагро

    Посівна-2022 має кілька складових, але найголовніша — підготовка, а саме закупівля основних засобів виробництва: мінеральних добрив, насіннєвого матеріалу, засобів захисту рослин, палива.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

    «Мінеральні добрива вже закуплені на 80%. Цього достатньо для того, щоб отримати врожайність вище середнього рівня. Насіння на 75% уже в Україні. Засоби захисту наявні на 55%. Ми маємо ще час вирішити ці невеликі нестачі до травня-червня. Паливо плануємо отримувати шляхом налагодження транспортування, зміни напрямків», — зазначив в ефірі Громадського радіо розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

    За його словами, посівна 2022 року — найскладніша за всю історію незалежної України. Вона розпочнеться пізніше, враховуючи затяжну зиму. В Мінагро очікують, що почнеться старт в південних регіонах приблизно через тиждень. Масштабно по Україні — після 10 квітня.

    «Тиждень тому ми анонсували рішення. В досить простій формі онлайн кожний агровиробник може подати до міністерства фактичний стан підготовки до посівної і зазначити потреби, які в нього є. Ми допомагаємо зв’язатися з постачальником відповідних ресурсів, які допоможуть. Ми маємо посіяти 15 млн га, на 3 млн га виробники вже зареєструвалися. Ми закликаємо всіх долучитися до цієї ініціативи. Це допоможе скоординуватися», – підсумував Тарас Висоцький.

    Нагадаємо, уряд вводить заборону на експорт добрив з України.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.