• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий ринок добрив готується до змін внаслідок російської агресії
    Опубликовано: 2022-03-30 17:02:05

    Світовий ринок добрив готується до змін внаслідок російської агресії

    Після початку війни в Україні на більшості ключових ринків добрив зріс попит на продукцію, а з нею і ціни. Багато фермерів почали закуповувати великі обсяги товару, тому що розуміють – найближчим часом доступність добрив буде обмежена.

    Росія є одним із головних постачальників добрив у всьому світі, тільки за 2021 рік країна експортувала понад 7 млн ​​тонн карбаміду, проте вже 2022 року ця цифра може сильно змінитися. Причиною цього стануть санкції, які практично весь світ запроваджує проти Росії - пише infoindustria.com.ua.

    Оскільки найімовірніше, що експортний ринок країни вже найближчим часом буде закритий, а доступність товару стане обмеженою, активність на світовому ринку добрив зросла.

    Наприклад, на єгипетському ринку карбаміду за останні два тижні вартість продукції зросла на 300 дол. США/т, і склала 900 дол. США/т, FOB. Товар було продано досить великим обсягом на європейський ринок.

    Вихід Росії досить сильно вплине на весь ринок добрив, але найбільше постраждає саме ринок нітратів, оскільки країна обезпечує близько 45–46% світових поставок аміачної селітри.

    Вже зараз багато покупців у всьому світі розривають контракти з Росією та відмовляються від подальшої співпраці на знак підтримки України.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.