• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чверть малого бізнесу в Україні вичерпали свої фінрезерви: опитування
    Опубликовано: 2022-03-16 16:19:53

    Чверть малого бізнесу в Україні вичерпали свої фінрезерви: опитування

    Чверть представників малого бізнесу в Україні, а саме 24%, повідомляють про повну відсутність резервних фінансових ресурсів, пише Європейська Бізнес Асоціація (EBA).

    Згідно з опитуванням представників МСБ — учасників проєкту Unlimit Ukraine, проведеним Асоціацією, третина респондентів, а саме 32% повідомляють, що період фінансової стійкості їхнього бізнесу складатиме кілька місяців, і ще 22% розраховують на один місяць. На піврічний запас міцності розраховує 9% респондентів, а рік та більше зможуть протриматись тільки 5% опитаних представників МСБ у випадку, якщо не вдасться відновити діяльність.

    Результати опитування МСБ в рамках Unlimit Ukraine EBA (клікніть для збільшення зображення)

    «Наразі ж 42% малих підприємців не працюють взагалі, ще 31% призупинили, але хочуть відновлювати свою діяльність. У повному обсязі продовжують роботу тільки 13% представників МСБ, що в цілому відповідає тенденції в бізнес-середовищі загалом (серед компаній-членів ЕВА повноцінно працюють наразі 17%). Ще 14% представників МСБ довелось обмежити географію діяльності, а 3% закрити частину торгових точок чи відділень. При цьому 13% перейшли на роботу онлайн. Тільки 4% представників МСБ наразі планують закривати свій бізнес», — говориться у повідомленні.

    Серед інших результатів опитування EBA наступні:

    • допомога армії та теробороні від МСБ:

    67% допомагають фінансово

    26% надають послуги

    24% постачають продукцію

    10% надають медикаменти

    9% забезпечують засобами захисту/оборони

    18% компаній підтримують своїх співробітників, що наразі захищають країну

    • підтримка співробітників:

    27% МСБ продовжують виплачувати заробітну плату у повному обсязі

    8% виплачують додаткові кошти або зарплату наперед

    29% вжили додаткових заходів підтримки своїх працівників (матеріальна та психологічна допомога, допомога з евакуацією та забезпеченням житлом)

    Однак 21% повідомляють про відсутність змоги виплачувати заробітну плату, інші 19% були змушені скоротити виплати, 17% відправити персонал в неоплачувані відпустки, а 8% — звільняти людей, додає EBA.

    Допомогою від держави у розмірі 6500 грн в рамках єПідтримки планують скористатися 51% опитаних представників МСБ, 19% або не планують цього робити, або знаходяться в регіоні, на який не розповсюджується ця виплата.

    Нагадаємо, що ВРУ запровадить додаткову фінансову підтримку для малого та середнього агробізнесу.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.