• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, які продукти дозволено не маркувати
    Опубликовано: 2022-03-09 12:05:44

    Операторам ринку дозволили ввозити товари з інформацією про харчові продукти мовою, відмінною від державної. Офіційний лист опублікований Держпродспоживслужбою, пише agronews.ua.

    «Наразі при ввезенні на територію України харчових продуктів у деяких випадках відсутня можливість проведення операторами ринку маркування харчових продуктів державною мовою у зв’язку з проведенням бойових дій у місцевостях, де розташовані потужності (склади тощо) із зберігання засобів для маркування (етикетки (стікери), кольєретки), а також з проведення перемаркування товарів», — йдеться в Листі.

    Операторам ринку, які не в змозі виконати вимоги ст.1 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», можна здійснювати ввезення товарів з інформацією про харчові продукти мовою, відмінною від державної.

    Водночас наголошується, що партії харчових продуктів до реалізації мають супроводжуватися інформацією про харчовий продукт українською.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.