• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю та кукурудзу показали ріст — аналітики
    Опубликовано: 2022-03-04 12:49:50

    Ціни на пшеницю та кукурудзу показали ріст — аналітики

    Станом на 22 лютого, ціни попиту на українську продовольчу пшеницю 2 та 3 класів на базисі CPT-глибоководні порти зросли на $4 та $2 за т проти минулої п’ятниці — $295 та $292 за т на фоні геополітичні відносин між Україною та Росією. У гривневому еквіваленті ціни на пшеницю 2 та 3 класів CPT-глибоководні порти також зросли частково через підвищення курсу долара на приблизно 2,22% до 29,06 грн за долар.

    Про це повідомили аналітики компанії G.R. Agro.

    Зазначається, що ф’ючерси на міжнародних біржах ростуть фоні геополітичної напруженості між двома головними експортерами у світі. Водночас зростання ризиків постачання може відлякувати імпортерів від української пшениці, особливо з малих портів.

    «З початку сезону та станом на 21 лютого Україна експортувала 17,84 млн т пшениці (+4,52 млн т порівнюючи з аналогічним періодом минулого року), що становить 74% від прогнозу USDA», — йдеться в повідомленні.

    За прогнозами аналітиків, попит імпортерів та будь-які зміни у геополітичному конфлікті можуть впливати на ціни. Також, ринкові гравці занепокоєнні погодними умовами у пшеничному поясі США, де пшениця починає виходити із зимівлі.

    Повідомляється, що на експортному ринку фуражної пшениці ціни попиту на базисі CPT-глибоководні порти у доларовому еквіваленті залишились на рівні минулої п’ятниці на фоні цінотворення на сусідніх ринках.

    Залізні аргументи для рішень в зерновій торгівлі

    для тих, хто хоче розуміти ринок та навчитися торгівлі основними с/г культурами

    За словами аналітиків, подальше ціноутворення буде залежати від сусідніх ринків та рівня попиту.

    Зазначається, що станом на 22 лютого, ціни попиту на фуражну кукурудзу на базисі СРТ-глибоководні порти у доларову еквіваленті збільшились на $2 за т проти п’ятниці — до $277 за т. Нестабільна геополітична ситуація між Росією і Україною підігріває ціни на міжнародних ринках.

    «З початку сезону та станом на 21 лютого Україна експортувала 18,68 млн т кукурудзи (+5,51 млн тонн порівнюючи з аналогічним періодом минулого року), що становить 56% від прогнозу USDA. Темпи посіву кукурудзи у центральній Бразилії сповільнились через надмірні опади, в той час, як південь країни продовжує потерпати від посухи», — коментують аналітики G.R. Agro.

    За прогнозами експертів, нестабільна погодна ситуація у Південній Америці, а також геополітична ситуація між Україною та Росією підтримують ціни на кукурудзу. У той час як велика кількість пропозицій української кукурудзи може обмежити ріст цін.

    Аналітики G.R. Agro додають, що ціни попиту на фуражний ячмінь на базисі CPT-глибоководні порти України у доларову еквіваленті залишились на рівні минулої п’ятниці — $273 за т.

    Повідомляється, що з початком сезону та станом на 21 лютого Україна експортувала 5,57 млн т ячменю (+1,61 млн т порівнюючи з минулим роком на той самий період), що становить 93% від прогнозу USDA.

    «22 лютого турецький ТМО закупив 255 тис. т ячменю. Ціни варіювались у межах $324-325 за т на базисі C&F (в середньому на $5,57 за т вище проти покупки 20 січня) та $327,9-333,9 за т на базисі EXW (в середньому на $3,2 за т вище проти покупки 20 січня)», — йдеться у повідомленні.

    Аналітики кажуть, що обмежена пропозиція та підвищений попит імпортерів може підтримувати ціни.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.