• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент ухвалив закон про зрошення земель
    Опубликовано: 2022-02-21 11:09:46

    Народні депутати у четвер розглянули правки до проєкту закону №5202-д про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель. За законопроєкт у другому читанні та в цілому проголосували 279 парламентаріїв.

    Документ дозволить збільшити площі, на яких застосовується полив, встановить чіткі правила, що дозволяють інвестувати у розвиток та модернізацію меліоративної інфраструктури та підвищить ефективність використання меліоративних систем.

    Як пояснив після голосування міністр аграрної політики Роман Лещенко, цим законом парламентарі заклали основи реформування меліоративної галузі України, без якого уже найближчими роками про ефективне ощадливе зрошення можна було б забути.

    "Відтепер усі водокористувачі мають змогу гуртуватися в юридично зареєстровані об’єднання, брати на баланс об’єкти зрошувальних систем та управляти ними через колективні рішення, де голос кожного водокористувача буде важливий. Саме така форма управління галуззю зможе вивести її з занепаду. Зрошувальні системи повинні бути в управлінні тих, хто безпосередньо від них залежить. Це аграрії, землекористувачі та землевласники, і точно не чиновник в Києві чи навіть в області", — написав у Facebook Лещенко.

    Він назвав закон наріжним каменем для подальшого розвитку сільського господарства та логічним продовженням земельної реформи.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.