• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білорусь заборонила транзит міндобрив з Литви до України
    Опубликовано: 2022-02-17 11:08:17

    Білорусь заборонила транзит міндобрив з Литви до України

    Влада Білорусі ввела заборону на транзит залізницею групи товарів з Литви. Як повідомляє DW, відповідне рішення оголосило сьогодні Міністерство закордонних справ Білорусі.

    "Ухвалено рішення про заборону перевезень залізничним транспортом нафтопродуктів, хімічних і мінеральних добрив, завантажених на станціях литовських залізниць", - йдеться в повідомленні.

    У відомстві підкреслюють, що це стало "вимушеними заходами", яких вживають у відповідь на "гібридну агресію щодо Білорусі, спрямовану на нанесення прямого економічного збитку добробуту білоруського народу".

    Рішення набуде чинності 7 лютого.

    Нагадаємо, уряд Литви 12 січня ухвалив рішення з 1 лютого розірвати контракт на перевезення білоруського калію литовськими залізницями. Кабінет міністрів підтвердив висновок комісії з вивчення угод стратегічних компаній про те, що угода між литовськими залізницями (ЛЗ) і "Білоруськалієм" суперечить інтересам національної безпеки Литви. Документ був підписаний навесні 2018 року, термін його дії закінчувався в кінці 2023 року. За умовами договору, через Литву і порт в Клайпеді щорічно перевозилося до 11 млн тонн білоруських добрив.

    Залізничний транзит калійних добрив через Литву тривав, незважаючи на санкції, введені США проти "Білоруськалія" з 8 грудня 2021 року. Це пояснюється тим, що ще до набуття чинності санкцій Білорусь перерахувала ЛЗ аванс на кілька місяців вперед, зазначає видання.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.