Чилійська селекціонери вивели новий сорт білого безкісточкового винограду. Про це повідомляє freshfruitportal.com, пише agronews.ua.
Команда досліджень і розробок INIA вже близько 15 років працює над цим новим сортом, який сьогодні досяг етапу, який дозволить випустити його в 2022 році.
Минулого року був випущений INIA-G3, рожевий виноград без кісточок зі смаком мускату. Сьогодні вже є компанії, які постачають його на такі ринки, як Китай та Великобританія.
Цього року настала черга селекції 3.3.142, марочного білого винограду Томпсона.
Наступним кроком буде подача його на реєстрацію до Служби сільського господарства та тваринництва (SAG).
«Вибір 3.3.142 може бути першим 100% чилійським білим столовим виноградом для експорту», — каже доктор Барба, яка описує його як «білий виноград без кісточок, з трохи подовженою ягодою і дуже приємним на смак. Також рослина має хорошу родючість.
Сорт може подорожувати від 45 до 60 днів і надходити на експортні ринки в хорошому стані, без зовнішнього або внутрішнього псування.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua