• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні свинарство побило антирекорд
    Опубликовано: 2022-01-24 14:02:17

    Вітчизняне свинарство почало 2022 рік з черговим антирекордом за чисельністю свинопоголів’я в країні — 5,54 млн гол. Це на 5,8% чи на понад 300 тис. гол. менше, ніж рік тому. Про це йдеться у повідомленні Асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

    «Підґрунтя для такого антирекорду сформував історичний мінімум присадибного поголів’я свиней, яке, за оцінками Держстату, опустилося до двохмільйонної позначки. Це на 11% менше, ніж фіксували на початку 2021 р. Активний попит на свинину напередодні зимових свят та, відповідно, вищі ніж рік тому ціни реалізації заохотили присадибних виробників свинини до підвищеної реалізації свиней на забій у кінці року», — коментують в АСУ.

    Промислове поголів’я також втратило 2,5% проти стартової кількості минулого року та скоротилося до 3,5 млн гол. Водночас, частка промислового поголів’я у загальній чисельності свиней в країні зросла до 64% проти 61,7% у січні 2021 р.

    «Негативна динаміка чисельності свиней в країні є наслідком тривалої трансформації галузі та затяжної кризи. У таких умовах приросту внутрішнього виробництва свинини цьогоріч чекати не варто», — прогнозують в галузевій асоціації.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.