• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на моркву досягли рекордного рівня
    Опубликовано: 2022-01-17 17:03:05

    Ціни на моркву в Україні почали підвищуватись ще напередодні новорічних свят, при цьому темпи торгівлі в останні 2 тижні також поступово зростають. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

    Підвищення цін на продукцію експерти пояснюють тим, що у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви, при цьому оптові компанії та роздрібні мережі почали активно поповнювати запаси даного коренеплоду після новорічних свят.

    За даними щоденного моніторингу проекту, на сьогоднішній день ціни на моркву в Україні варіюються в межах 7-11 грн/кг ($0,25-0,40/кг) залежно від якості, обсягу партії та регіону виробництва. Таким чином, з кінця грудня минулого року морква подорожчала у середньому на 19%.

    Подорожчання в даному сегменті учасники ринку пояснюють помітним скороченням моркви на ринку. На сьогоднішній день продаж цих коренеплодів з необладнаних сховищ практично завершено, також помітно знизилася пропозиція некондиційної моркви, що в свою чергу і дозволило виробникам підвищити ціни на якісну продукцію.

    Зазначимо, що внаслідок подорожчання сьогодні ціни на моркву в Україні в середньому у 2,2 рази вищі, ніж за аналогічний торішній період. Тим не менш, більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що поточне подорожчання є тимчасовим, і більш активного зростання цін слід чекати ближче до кінця сезону.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.