• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні представили новий сорт жимолості
    Опубликовано: 2022-01-14 18:01:54

    В Україні зареєстровано новий сорт жимолості Світанок та популярний сорт черешні Самміт. Про це повідомили у пресслужбі Асоціації «Укрсадпром», пише agronews.ua.

    Як зазначається, ТОВ «Фрутек» зареєстрував права інтелектуальної власності на сорт жимолості голубої Світанок. А ТОВ «Бахмутський розсадник» зареєстрував майнові права інтелектуальної власності на поширення сорту черешні Самміт.

    «Сорт жимолості Світанок створено у компанії «Фрутек». Селекцію ми розпочали у 2017 р. Спостереження засвідчили, що позитивні характеристики рослини є стабільними та не змінюються і не розщеплюються за розмноження традиційними методами та методом in-vitro», — розповів Олег Босий, власник та керуючий партнер ТОВ «Фрутек».

    Як він зазначив, Світанок є сортом середнього терміну дозрівання та значною мірою схожий на сорт жимолості Аврора. Його ягода середнього розміру й досить тверда, що дає можливість садівникові успішно транспортувати та вигідно її продавати.

    «У сезоні 2022 року ми вже матимемо товарні саджанці сорту і готові їх надати нашим клієнтам — для тестування на Заході та Півдні України. Маючи власну лабораторію мікроклонального розмноження ТОВ «Фрутек» може швидко налагодити під відповідне замовлення товарне виробництво великих партій садивного матеріалу», — розповів фермер.

    За словами керівника ТОВ «Бахмутський розсадник» Євгенія Розсохи, зареєстрований сорт черешні Самміт дуже поширений у товарному садівництві Канади і країн центральної та західної Європи. Він належить до сортів черешні з середнім терміном дозрівання і має плоди зі щільним, пружним м’якушем.

    «Нині у нас на черзі реєстрація права на поширення садивного матеріалу сорту вишні Лотовка та прогресивної підщепи для персика і сливи GF 677 — з подальшим їх заведенням у Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні», — додав аграрій.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.