• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні суттєво подорожчали яйця
    Опубликовано: 2022-01-14 16:09:50

    Ціни на яйця в Україні сягнули 45 грн за десяток. При цьому у сусідній Польщі десяток коштує 28 грн, а в Іспанії — 34 грн. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

    «І до нового року, і після нового року ціна на яйця надзвичайно висока. Це в першу чергу зумовлено фактичними витратами на виробництво цієї продукції», — заявив економіст Олег Пендзин.

    За його словами, впливає на ціну ще й сезонність, підняття цін на зернові, а також ціни на газ.

    Якщо уряд не втрутиться у ситуацію з цінами на енергоносії, то асоціації виробників змушені будуть інформувати уряд про підняття цін на їхню продукцію», — наголошує експерт.

    Наприкінці грудня Асоціація птахівників України вже повідомила уряд про критичну ситуацію.

    Птахівництво є одним із найбільших споживачів газу. За рік газ виріс у 12 разів. Ми є учасниками цього звернення. Поки цей механізм не запущений, підготовка відбувається на рівні документів. Але ми сподіваємося, що уряд буде спроможний хоча б на три-чотири місяці запустити механізм», — каже виконавчий директор Асоціації птахівників України Сергій Карпенко.

    За його словами, якщо птахівників почують, то зниження цін на яйця українці побачать уже в лютому.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.