• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зросли закупівельні ціни на кукурудзу
    Опубликовано: 2022-01-13 14:01:39

    Довгі новорічні канікули, а також активний експорт кукурудзи сприяв зниженню запасів кукурудзи в портах, а також зростання курсу долара по відношенню до гривні – стали причинами зростання закупівельних цін на кукурудзу в Україні. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Додаткову підтримку цінам надає зростання цін на нафту, а також прогнози зниження врожаю кукурудзи в Аргентині та Бразилії через посушливі умови на півдні цих країн.

    Лютневі ф’ючерси на нафту марки Brent з початку року зросли на 3,8% до $81 за барель, а березневі ф’ючерси на кукурудзу – на 1,3%, повернувшись вище психологічного рівень 6 $/бушель або 236,6 $/т.

    Березневі ф’ючерси на чорноморську кукурудзу також за перший тиждень нового року зросли на 2% до 280 $/т, але вчора котирування знизилися на 2$/т до 278 $/т на тлі зростання пропозицій.

    Різке зростання курсу долара з 27,3 до 27,5 грн/$ – також додав близько 1% до закупівельних цін на українське зерно.

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні виросли з початку року на 150-200 грн/т до 8250-8300 грн/т або 263-265 $/т з поставкою в порт.

    Трейдери очікують збільшення пропозицій кукурудзи з нового року, тому не підвищують ціни навіть на тлі затримки завантаження суден внаслідок поганої погоди.

    Станом на 10 січня Україна експортувала 11,77 млн т кукурудзи, що на 15% більше, ніж рік тому, але темпи експорту залишаються на низькому рівні оскільки прогноз експорту в цьому сезоні збільшений на 30% в порівнянні з минулим сезоном.

     Березневі ф’ючерси на європейську кукурудзу на Паризькій Euronext залишаються на стабільному рівні близько 243 €/т (275,6 $/т), на тлі низького попиту з боку внутрішнього ринку та експорту, що чинить сильний тиск на ціни української кукурудзи.

     Експортні поставки кукурудзи з США за тиждень закінчився 6 січня зросли на 35% до 1,02 млн.т, а в цілому з початку сезону 2021/22 досягли 14,08 млн т, що на 17,6% поступається торішньому показнику. Прогноз експорту кукурудзи з США в цьому році знижено на 10% до 63,5 млн тон, але для досягнення цієї мети відвантаження повинні становити 1,5 млн т на тиждень.

     Напередодні січневих звітів Міністерства сільського господарства США, аналітики очікують скорочення прогнозу виробництва кукурудзи в Бразилії на 1,8 млн т і на 900 тис.т в Аргентині, що призведе до скорочення прогнозу світових запасів кукурудзи на 2,1 млн т до 303,6 млн т, але все одно на 11 млн т будуть вище, ніж у минулому сезоні.

    Трейдери вже врахували зниження прогнозів виробництва в Південній Америці, тому трейдери будуть більше звертати увагу на прогнози площ сівби кукурудзи та пшениці в США, а також на баланс пшениці який може бути ведмежим для ринку.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.