• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві викрили аферу на збуті кукурудзи та соняшника. Збитки — 22 млн грн
    Опубликовано: 2022-01-07 10:04:36

    У Києві викрили аферу на збуті кукурудзи та соняшника. Збитки — 22 млн грн

    У столиці викрили масштабну аферу посадовців держпідприємства «Укрліктрави», які незаконно уклали договір з керівниками підконтрольних приватних фірм та продавали їм врожай кукурудзи та соняшника.

    Про це повідомляє УНН з посиланням на Київську міську прокуратуру.

    Згідно з матеріалами слідства, у 2020-2021 роки службові особи держпідприємства «Укрліктрави», що входить до сфери управління Міністерства економіки України, вступивши у змову з керівниками підконтрольних приватних фірм, на підставі укладених договорів здійснювали реалізацію врожаю сільськогосподарських культур (кукурудзи та соняшнику), вирощеного на землях держпідприємства та його філій, за цінами значно нижчими від ринкових. У свою чергу приватні фірми реалізовували придбану продукцію, у тому числі на експорт, вже за ринковою вартістю.

    За попередніми оцінками, зловмисники завдали державі збитків на суму понад 22 млн грн.

    У межах слідства на підставі ухвал суду на території міста Києва, Київської та Сумської областей проведено обшуки за адресами розташування державного та приватних підприємств, посадові особи яких можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення, а також за місцями їх проживання. У ході обшуків виявлено фінансову документацію, що підтверджує протиправну діяльність, а також незаконно реалізовану сільськогосподарську продукцію на десятки мільйонів гривень, на яку накладено арешт. 

    Наразі слідчі дії тривають. Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 191 КК України.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.