• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На ринку з’явився унікальний веганський сир
    Опубликовано: 2022-01-10 10:02:16

    Очолила спільноту шеф-кухар Марго Річчо, котра мотивувалась власною алергією на молочні продукти. Її підтримують залізний шеф-кухар Нейт Епплман та володар премії Джеймса Берда Джей Джей Джонсон. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

    Створення сиру без тварин Vertage передбачає багатодисциплінарний підхід, який включає в себе ферментацію міцелію та мікробний біодизайн.

    Кухарі відзначили, що вони не мають двох ліній продукції, що виготовляються однаково. Як вихідний інгредієнт обирають кешью, овес, сою чи мигдаль для певних смакових відтінків, а потім їх зброджують.

    «Ми поєднуємо традиційні методи виробництва сиру з особливою сумішшю культур, щоб створити смак і текстуру», — пояснюють виробники.

    Бренд наразі підтримується венчурними проєктами, які складають початкове фінансування.

    Лінійка Vertage поки що налічує три продукти: свіжу моцареллу, вершковий сир і твердий чеддер. На стадії розробки – мюнстер, копчена гауда, блакитний сир та крабл.

    Виробники заявляють, що їхній веганський сир конкурує зі звичайними аналогами за смаком, поживністю, цінністю та стійкістю. «Це не схоже на те, що є на ринку», — кажуть у Vertage.

    Наразі нова лінійка доступна у деяких ресторанах Вашингтона, округ Колумбія, США. На черзі — вихід на роздрібний ринок.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.