• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, якої підтримки очікує українська молочна галузь
    Опубликовано: 2022-01-06 14:06:54

    Якщо не зважати на складну політичну ситуацію в державі, то можна сказати, що для виробників молока рік 2021 був досить вдалим, це і висока закупівельна ціна на молоко-сировину і досить багатий врожай на майже всі фуражні культури, а ще відносне зменшення негативного впливу на діяльність людини коронавірусного психозу, якщо порівнювати з минулим роком. Таку думку висловив співзасновник і керівник проектів American Dairy Technology Іон Морару. Повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

    Але все-таки кілька «труднощів», з якими стикалися українські виробники молока, варто виділити:

    -по-перше, це постійний необґрунтований комерційний тиск на молочні ферми, який не дає їм можливість мати кращу рентабельність;

    -по-друге, небажання або невміння більшості українських виробників молока працювати над собівартістю;

    -по-третє, слабка діяльність державних органів та структур, яка була би на користь українському молочному скотарству.

    “Аби ніхто не заважав українському виробнику молока і була хоча би мінімальна підтримка держави з просування української молочної продукції на експорт, то ця галузь розвивалася би в Україні набагато веселіше і перспективніше”, – впевнений експерт молочної галузі.

    Щоб бути ефективним виробником і мати успішний молочний бізнес, необхідно робити інвестиції. На думку Іона Морару, найперше необхідно «декомерціалізувати» ферму, а вже потім можна інвестувати, як приклад, у американську генетику, в оптимізацію роботи людей в процесах, у роботу по відтворенню худоби та в правильний комфорт для корів.

    “Справжнім трендом в розвитку українського молочного скотарства має бути продовження позитивної тенденції по стабілізації поголів’я корів на промислових фермах, робота над збільшенням продуктивності корів та бажання виробників працювати над собівартістю”, – ділиться своїми очікуваннями пан Іон.

    Яких цін на молочну продукцію очікувати на початку нового року?
    На це запитання можна впевнено відповісти так: що основними, що глобальним, що локальним трендами молочного ринку будуть залишатися високі ціни на молочну продукцію і ця тенденція, за словами Морару, буде не тільки на початку нового року, а і протягом першого півріччя так це точно.

    Закінчення 2021 року у молочній галузі було досить емоційним. Це пов’язано з пропозицією кількох молокопереробних підприємств знизити закупівельну ціну на молоко-сировину. Експерт впевнено відповідає, що вже не перший рік аргументовано на основі реальної аналітики, він пояснює, що виробникам молока першочергово необхідно працювати над оптимізацією собівартості.

    Він впевнений, що ця ситуація з ціною на молоко тимчасова, тому треба бути готовими працювати і бути ефективним в реальному світі з реальною ринковою економікою, а все інше нехай лишиться популістам. Тому що “проблеми” переробників можуть стати “проблемами” виробників і навпаки.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.