• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд планує обмежити ціну на газ для виробників хліба: скільки платитимуть
    Опубликовано: 2021-12-29 11:08:00

    Кабінет міністрів планує обмежити ціну на газ власного видобутку для підприємств із виробництва хліба на рівні 25 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів. Крім того, планується встановити, що торгівельна надбавка не може перевищувати 1%.

    Про це йдеться в проекті документу, який є в розпорядженні РБК-Україна.

    Планується, що обмеження будуть діяти у період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2022 року.

    Документом пропонується встановити, що ціна газу визначається щомісячно як середньоарифметичне значення котирувань на біржах, але повинна бути не більше 25 тисяч гривень за 1 тис. куб. м (з урахуванням ПДВ).

    Згідно з проектом постанови, торгівельна надбавка за постачання природного газу власного видобутку для хлібопекарів, встановлюється на рівні не вище одного відсотка.

    Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд України розробляє механізми підтримки хлібопекарів, а також виробників соціальних продуктів харчування через значене підвищення цін на газ. Також розглядається можливість встановлення максимальних націнок на соціальні продукти.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС, ЮРІЙ ДОЩАТОВ

    Инф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.