• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До кінця лютого-березня ціни на селітру можуть зрости до 35 тис. грн за т — НААН
    Опубликовано: 2021-12-23 12:26:15

    До кінця лютого-березня ціни на селітру можуть зрости до 35 тис. грн за т — НААН

    Під час весняних польових робіт через високі ціни на газ в Україні буде дефіцит добрив у 250-300 тис. т, і це одна шоста від потреби.

    Про це повідомив директор Наукового центру Інституту землеробства Національної академії аграрних наук (НААН) Микола Ткаченко, пише 112ua.tv.

    «Зупинка імпорту з Росії та Китаю ускладнила ситуацію з наявністю добрив на складах. Сьогодні ситуація стабільна. Певний дефіцит очікується починаючи з другої половини лютого. Безумовно, проблема загостриться в березні-квітні. Загальний дефіцит мінеральних добрив навесні 2022 р. становитиме 250-

    Він акцентував, що на тлі скорочення обсягів імпорту добрив їх виробництво через високі ціни на газ призупинили два найбільших виробники — «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) і «Сумихімпром». Підприємства, які продовжують працювати, скоротили обсяги виробництва. За словами Миколи Ткаченка, виробництво і наявність на складах мінеральних добрив у грудні 2021 р. на 40% менше в порівнянні з груднем 2020 р. Всього на складах міститься 50-60 тис. т аміачної селітри і карбаміду вітчизняного виробництва.

    «Дефіцит і високі ціни на газ стали причиною значного зростання цін на добрива. У порівнянні з 2020 р. ціни зросли в 2,5-4 рази. До кінця лютого-березня ціни на селітру, яка в грудні продається вже по 24,6 тис. грн/т, можуть зрости до 30-35 тис. грн/т», — прогнозує експерт НААН.

    Нагадаємо, що протягом минулого агрохімічного тижня ціни на селітру для аграрних підприємств знизилися до рівня 21–21,4 тис. грн за т. Фермери, «очікуючи дива», скоротили закупівлю селітри.

    https://latifundist.com/

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.