• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні продовжує скорочуватися поголів’я свійських тварин та птиці
    Опубликовано: 2021-12-27 15:03:43

    За даними Державної служби статистики, в Україні продовжує скорочуватися поголів’я свійських тварин та птиці, повідомляє «ПроАгро Груп».  

    Так, станом на 1 грудня найбільше зменшилась кількість великої рогатої худоби – до 2925,2 тис. голів, що на 6,9% поступається показнику на ту ж дату 2020 року. Зокрема, до 1 610,7 тис. скоротилось поголів’я корів, що також на 6,8% менше. Втім, на відміну від ВРХ загалом, кількість корів незначно – на 0,1% – зросла на промислових підприємствах тваринницького комплексу.

    Дещо менше вітчизняний АПК втратив у чисельності свиней – їх на початок поточного місяця налічувалось 5 830,8 тис. голів, що на 4,7% менше, ніж рік тому. Як і по ВРХ, скорочення спостерігалось і на підприємствах, і в господарствах населення.

    Натомість промислові підприємства суттєво – на понад 11 тис. голів – наростили чисельність овець і кіз, тоді як в господарствах населення, де отримають більшу частину дрібної рогатої худоби, вона продовжила скорочуватись. Загалом на початок місяця поголів’я овець і кіз в країні становило 1 193,3 тисячі, і це на 5,9% менше, ніж станом на 1 грудня 2021 року.

    У порівнянні з худобою, поголів’я свійської птиці у січні-листопаді поточного року скоротилося найменше – на 0,6%, і на кінець періоду становило 217 632,2 тис. голів.  При цьому у промислових господарствах птиці побільшало на 0,6%, а в господарствах населення – поменшало на 2%.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.