• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий банк виділив кошти на аграрний сектор
    Опубликовано: 2021-12-26 12:07:17

    Рада виконавчих директорів Світового банку 17 грудня 2021 р. схвалила Другу позику на розробку політики відновлення економіки для України у розмірі €300 млн. Як говориться у повідомленні банку, ці кошти будуть використані на підтримку критичних для економічного відновлення та зростання країни реформ, а також для пом’якшення наслідків пандемії COVID-19, пише agronews.ua.

    Ключові реформи, які підтримує дана позика включають:

    – сприяння демонополізації економіки та зміцнення антикорупційних інституцій;

    – зміцнення ринку землі та кредитного ринку, в тому числі розширення доступу до фінансування для дрібних фермерів;

    – зміцнення системи соціального захисту для людей похилого віку з метою пом«якшення впливу пандемії COVID-19.

    «За умов високого рівня вразливості економіки, в Україні триває повільне та нестійке відновлення після потрясіння внаслідок COVID-19. Ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку тим реформам, які спрямовані на сприяння сильнішому та інклюзивнішому відновленню», — сказав  Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

    Він зазначив, що Світовий банк вітає значні кроки, які уряд зробив для просування історичної земельної реформи, зокрема у сфері посилення прозорості функціонування ринку землі та розширення можливостей для дрібних фермерів отримати доступні кредити.

    «Ми сподіваємося, що ці реформи допоможуть підвищити рівень життя і близько 4,6 мільйони дрібних землевласників в Україні зможуть отримати справедливу віддачу від свого найціннішого активу та інвестувати в нього», — уточнив Аруп Банерджі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.