• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агрокомітет схвалив заборону пальмової олії в молочних продуктах
    Опубликовано: 2021-12-17 17:01:01

    Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики на своєму засіданні 15 грудня розглянув питання про уточнення та перегляд окремих положень проєкту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» (№ 5148, друге читання). Про це говориться у повідомленні парламенту, пише agronews.ua.

    «Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про молоко та молочні продукти» та уточнити, що пальмова олія поряд з іншими жирами та білками немолочного походження заборонена для використання у виробництві традиційних молочних продуктів. Також пропонується встановити заборону використання гідрогенізованої пальмової олії та гідрогенізованих рослинних жирів, олії (масло) насіння кунжуту та/або олію (масло) насіння льону, глютен, а також інгредієнти вироблені із застосуванням пестицидів у виробництві дитячого харчування», — пояснили у ВРУ.

    Крім того, документом пропонується пропонується визначити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах, а також зобов«язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах.

    Змінами до закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» пропонується заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії, сухих молочних продуктів з додаванням гідрогенізованих рослинних жирів у виробництві продуктів дитячого харчування та традиційних харчових продуктів, кондитерських виробів, у тому числі з какао, шоколаду та продуктів з вмістом шоколаду, морозива.

    Після розгляду представники комітету підтримали підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проєкту та рекомендували ВРУ прийняти зазначений проект у другому читанні та в цілому із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

    Також комітет підтримав до першого читання проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних та реєстраційних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки», № 6199, доопрацьований.

    Завданням законопроекту є спрощення процедури вчинення правочинів щодо переходу права власності на невеликі земельні ділянки сільськогосподарського призначення, а також уточнення положень законодавчих актів щодо процедури набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.