• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна випереджає Канаду за рівнем розвитку агротехнологій, - Довбенко
    Опубликовано: 2021-12-14 12:07:39

    Україна традиційно показує високі результати в сільськогосподарському секторі. Станом на сьогодні ми вже випереджаємо Канаду за рівнем розвитку агротехнологій.

    Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив керуючий партнер Evris Invest Андрій Довбенко.

    "До Америки ми ще багато в чому не дійшли, але Канаду за рівнем розвитку агротехнологій в країні вже обігнали. Відповідно, у нас країна велика, землі багато. Є якісь проблеми зі зміною клімату, з вологою, але вони все вирішувані. І якщо подивитися, як в Арізоні американці вирощують - нам дуже пощастило. У них все на поливі, і весь полив практично виходить з підземного джерела, що коштує космічних грошей. Нам поки доводиться працювати з чимось простішим", - вважає Довбенко.

    Однак, на його думку, на ефективність агросектора заведено дивитися в розрізі 10 років - з яких, як правило, три поганих, три хороших, чотири середніх.

    "Щодо перспектив, в цьому випадку все досить однозначно. Населення у світі стає більше. Так, з'являються також якісь нові технології, але в таких великих промислових масштабах робити їжу іншим способом, крім як просто вирощувати, я не бачу можливості в найближчому майбутньому", - наголосив експерт.

    Нагадаємо, раніше Андрій Довбенко заявляв, що відкриття ринку землі може стати поштовхом для розвитку агропромислової сфери в Україні і збільшить інтерес інвесторів до українського агросектору.

    АРТЕМ ГОРОВЕНКО

    Инф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.