• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні перевірятимуть кожне поле на наявність шкідливих викидів
    Опубликовано: 2021-12-07 10:23:44

    В Україні перевірятимуть кожне поле на наявність шкідливих викидів

    У Мінагропроді розробляють систему моніторингу шкідливих викидів для кожного поля в Україні.

    Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба під час виступу на круглому столі «Життя після Глазго. Висновки після події та наступні кроки світової та української спільноти щодо зміни клімату», організованого «Українською асоціацією бізнесу та торгівлі» (UBTA), повідомляє AgroPolit.com.

    «Сільське господарство — це одна з тих галузей, де можна негативний вплив на навколишнє середовище обернути на позитивний вплив. В першу чергу, коштом зміни принципів споживання ресурсів, що і передбачено відповідною стратегією дій, а також змінити підхід до господарювання. По суті, треба перейти до так званого карбонового фармінгу. А почати потрібно з формування системи звітування і аналітики. Це означає, що ми маємо прийти до використання системи, яка дозволить визначити на рівні кожного окремого поля, який вплив на довкілля несе окреме господарство», — заявив Тарас Дзьоба.

    За словами Дзьоби, для того, щоб це зробити, необхідно спочатку виміряти слід, який залишають на полях суб'єкти господарювання.

    «Ми в міністерстві вже розробили попередній план дій, залучили до процесу одного з найвідоміших у цьому питанні експертів — Анастасію Волкову. Свого часу вона зробила для США аналогічні розрахунки. Ми зустрічалися з нею в міністерстві і, власне, тоді й розробили план дій», — повідомив Дзьоба.

    Нагадаємо, що понад 70% викидів СО2 та проблема глобального потепління — це проблеми використання «брудної» енергетики. Агрохолдинг МХП вирішив йти шляхом зеленої трансформації.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.