• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент ЄС схвалив субсидування фермерських господарств, незважаючи на заперечення екологів
    Опубликовано: 2021-12-05 13:05:06

    У вівторок Європейський парламент дав остаточне зелене світло широкій програмі субсидування фермерських господарств ЄС, незважаючи на заперечення екологів, які розкритикували її положення. Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Global Times.

    Йдеться про величезні суми. Спільна сільськогосподарська політика, або CAP, розрахована на 387 мільярдів євро ($472 мільярди) за сім років – третина всього довгострокового бюджету ЄС, причому 270 мільярдів євро підуть на пряму допомогу європейським фермерам.

    Програма витрат ЄС набуде чинності в 2023 році, і Франція залишається головною країною-бенефіціаром. Європарламентарі переважною більшістю проголосували за три тексти, що становлять загальний пакет субсидій.

    Реформа, на узгодження якої з членами ЄС пішли місяці, передбачає виплату премій фермерам, які беруть участь в більш екологічних видах діяльності, використовують більш екологічні методи або допомагають поліпшити умови утримання тварин.

    Теоретично, в період з 2023 по 2027 рік держави-члени повинні будуть виділяти на ці “екорежими” в середньому 25% на рік від прямих виплат, при цьому в перші два роки можна буде виділяти тільки 20%.

    Критики ж стверджують, що переважна більшість субсидій буде надаватися поза критеріями кліматичної ефективності або без необхідного контролю, і що “зелені” амбіції були ослаблені в порівнянні з попереднім багаторічним пакетом.

    Тепер проєкт повертається до країн-членів ЄС для остаточного голосування, перш ніж він офіційно набуде чинності.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.