• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні подешевшали помідори
    Опубликовано: 2021-11-30 12:05:47

    За даними аналітичної служби найбільшого гуртового ринку Заходу України «Шувар» ціна на червоні томати в листопаді цього року є найнижчою за аналогічний період за 5 останніх років. Зниженню ціни сприяє більш пізній сезон та значна пропозиція помідорів, що перевищує попит. Про це повідомляє AgroTimes, пише agronews.ua.

    Ціна на червоні салатні томати в листопаді 2021 року коливалася на рівні 15-20.5 грн/кг, тоді як в інші роки перебувала у межах 23-29 грн/кг.

    Також найдешевший за 5 останніх років й імпортний червоний тепличний томат, який коштує сьогодні в середньому 26 грн/кг, тоді як у минулі роки його ціна становила від 28 до 42 грн/кг.

    «Ціна на деякі види томатів нижча в порівнянні з минулим роком через декілька факторів, – прокоментував  Ярослав Альохін, керівник відділу маркетингу ринку «Шувар». – Дещо зміщений сезон цього року, а відтак і ціни є неспівставними в порівнянні день до дня 20 та 21 року. Також маємо більший обсяг ввезених на продаж томатів, що також зумовлює нижчу ціну. А оскільки сезон соління вже завершився, попит на томати вже знизився. Тому пізній сезон, обсяг, що перевищує попит, сприяють нижчій ціні».

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.