• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено ціни на олійні в Україні
    Опубликовано: 2021-11-26 14:04:27

    Тривале падіння нафтових котирувань посилювало тиск на ціни на рослинні олії та обмежувало збільшення попиту на них з боку біоетанолової промисловості. Навіть вчорашнє зростання цін на нафту на 2,2-2,8% суттєво не вплинуло на котирування рослинних олій, тому трейдери очікують підсумків тендерів імпортерів. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише аgronews.ua.

    Єгипетська державна агенція GASC 25 листопада проведе міжнародний та внутрішній тендер по закупівлі 10 тис т соняшникової та 30 тис т соєвої олії з поставкою 15-31 січня, який може надати цінам додаткової підтримки.

    Лютневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора впали на ,2% до 4852 рінггитів/т або 1159 $/т на даних про збільшення виробництва в період 1-20 листопада та прогнозах його нарощування в наступному році. За оцінками Малайзійської асоціації пальмової олії (МРОА), за 20 днів листопада виробництво пальмової олії в країні виросло у порівнянні з аналогічним періодом жовтня на 0,35%, хоча експерти очікували, що воно зменшиться на 1-2%. Водночас експорт за цей період виріс, за даними сюрвейєрів, на 9-25%, тоді як очікувалося його збільшення на 10-30%.

    На біржі в Даляні ф’ючерси на пальмову олію впали на 2% до 1490 $/т, а на соєву – на 1% до 1465 $/т.

    Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго вчора виросли ще на 1,4% до 1326 $/т, додавши з п’ятниці 3,5% на прогнозах активізації попиту на пальне та продукти під час свят.

    Ціни на соєву олію залишаються нижчими, ніж на соняшникову, тому мають потенціал для зростання. В Аргентині ціни пропозицій на січневі поставки соєвої олії виросли до 1400 $/т FOB, що майже відповідає рівню цін на соняшникову олію.

    В Україні ціни пропозицій соняшникової олії виросли до 1410-1430 $/т FOB, а ціни попиту – до 1400 $/т FOB на тлі зменшення пропозицій внаслідок стримування продажів соняшника виробниками. Переробники підвищують закупівельні ціни на соняшник, щоб залучити потрібні обсяги сировини, але аграрії переносять продаж на січень – лютий, очікуючи, що ціни виростуть до рівня лютого минулого року.

    Державна турецька агенція ТМО придбала 6 тис т російської соняшникової олії у компанії Aston за ціною 1471 $/т CFR, що додало трейдерам оптимізму щодо зростання цін напередодні тендерів в Єгипті.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.