Провідний селекціонер полуниці в Австралії намагається випустити вражаючий чисто білий плід, який дозріває, коли насіння на його шкірці стає червоним. Про це повідомляє abc.net.au, пише agronews.ua.
Старший науковець Джоді Ніл та її команда вже вдосконалили приголомшливий колір полуниці, яка має білу м’якоть.
Але робота над новим сортом не буде завершена, доки смак не буде ідеально солодким.
«Ми вже близько, але коли ми випускаємо білу полуницю, ми хочемо, щоб вона була дійсно гарною… ми хочемо, щоб вона була вражаючою», — сказала доктор Ніл.
У дослідницькому центрі Маручі Департаменту сільського господарства Квінсленда на Сонячному узбережжі науковиця поєднує природні методи селекції та передову науку, щоб розробити нові сорти для всіх основних регіонів Австралії.
Основна увага приділяється покращенню якості плодів, смаку, стійкості до хвороб, терміну зберігання, стійкості до клімату та наданні споживачам більшої різноманітності.
«Якщо ви заходите в супермаркет і дивитеся, наприклад, на яблука, всі вони виглядають по-різному, вони відрізняються на смак, і ми хочемо мати можливість дати їдцям полуниці той самий вибір », – сказала доктор Ніл.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua