• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні різко подешевшала картопля
    Опубликовано: 2021-11-22 12:08:56

    Рекордсменом серед споживчих товарів по зміні ціни за останні два тижні стала картопля, яка подешевшала на 20%, і станом на 11 листопада 2021 року коштувала 6,30 грн за кг. Про це повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу», пише agronews.ua.

    На думку експертів, таке доволі різке зниження вартості даного продукту пов’язане з настанням перших заморозків вночі.

    «І виробники картоплі або ж торговці нею, які не мають власних складських приміщень для зберігання картоплі від морозу, ризикують зіпсувати свій товар. Тому і розпочали реалізувати цей овоч по більш низькій ціні, тим паче що врожай картоплі цього року гарний», — вважають в УКАБ.

    На відміну від картоплі, всі інші компоненти борщового набору демонструють зростання за останні 2 тижні: капуста — +14% до 6,44 грн/кг, морква — +10% до 8,62 грн за кг, цибуля — +10% до 10,31 грн/кг, буряк — +9% до 9,67 грн за кг. Швидше за все, це початок поступового сезонного зростання цін.

    Разом з тим, за останні 2 тижні зниження ціни спостерігається на полицях з рисом. Станом на 11 листопада 2021 року середня ціна на рис становить 33,82 грн за кг, що на 11% менше ціни 2 тижні тому.

    «Українці приблизно на 40% забезпечуються рисом за рахунок власного виробництва, і на 60% — за рахунок імпортних поставок. Цього року Україна отримала гарний врожай рису, та й збільшила імпорт даного продукту восени цього року в порівнянні з попереднім, що і дозволило трішки знизити ціну. Однак на подальше зниження ціни не варто розраховувати, так як на світовому ринку спостерігається зростання цін на рис, як і на всі інші групи зернових», — пояснюють експерти.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.