• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада розблокувала підписання закону про фонд гарантування кредитів фермерам
    Опубликовано: 2021-11-17 11:08:00

    Верховна Рада України у вівторок відхилила три проекти постанов про скасування рішення про ухвалення законопроекту № 3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, тим самим розблокувавши його підписання.

    Так, проект постанови № 3205-2-П підтримало 52 нардепи. За 3205-2-П1 віддало голос 54, за 3205-2-П2 – 49 народних обранців.

    Як стверджують автори проектів постанов, зокрема, розгляд законопроекту № 3205-2 та ухвалення щодо нього рішення відбулося із порушеннями вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради, а тому воно не може вважатися прийнятим відповідно до закону і підлягає скасуванню.

    У своїх твердженнях автори посилаються на висновок Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

    Додамо, що згідно з пояснювальною запискою, законопроектом № 3205-2 передбачається створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві з метою підтримки малих та середніх суб’єктів підприємництва, включаючи фермерські господарства, шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів перед фінансовими установами за кредитними договорами з метою створення умов для стабільного функціонування сільського господарства в Україні.

    Фонд надаватиме підтримку суб’єктам підприємництва, у власності та/або користуванні яких знаходяться землі сільськогосподарського призначення в обсягах, що не перевищують 500 га.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.