• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені представили новітню технологію заморожування ягід, фруктів та овочів
    Опубликовано: 2021-10-28 11:05:54

    Перехід на новий метод заморожування може зробити заморожені продукти безпечнішими та якіснішими, заощаджуючи при цьому енергію та скорочуючи викиди вуглецю. Про це повідомляє freshfruitportal, пише agronews.ua.

    Це підтверджує нове дослідженням Служби сільськогосподарських досліджень Міністерства сільського господарства США (ARS) та вчених Каліфорнійського університету з Берклі.

    – Використання нового способу заморожування продуктів у всьому світі може скоротити споживання енергії на цілих 6,5 мільярда кіловат-годин щороку, зменшуючи при цьому викиди вуглецю, які еквівалентні приблизно мільйону автомобілів, – зазначила дослідниця технологій харчової промисловості ARS Крістіна Більбао-Сайнц.

    Новий метод заморожування, який називається ізохорним, працює шляхом зберігання продуктів у герметичній жорсткій ємності (зазвичай з твердого пластику або металу), повністю заповненій рідиною, наприклад водою. На відміну від звичайного заморожування, коли їжа піддається впливу повітря і твердо застигає при температурі нижче 0 оС, ізохорне зберігає їжу, не перетворюючи її на твердий лід. Поки їжа залишається зануреною у рідку порцію, вона захищена від кристалізації льоду, що є основною загрозою для якості продуктів.

    Ізохоричне заморожування також дозволяє більш якісно зберігати свіжі продукти, зокрема помідори, черешню та картоплю, які в іншому випадку важко зберегти за допомогою звичайної заморозки.

    Ще одна перевага такого методу полягає в тому, що він знищує мікробні забруднення під час обробки продуктів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.